Ungdommens Folkemøde

29-08-2018

Omkring 35.000 unge forventes at deltage, når Ungdommens Folkemøde holdes for tredje år i træk. Det sker i Valbyparken fra torsdag d. 6. til lørdag den 8. september. DKR sætter teltpløkkerne i og glæder sig til at tage imod de unge.

Ungdommens Folkemøde 2017 i DKR's telt

Hvad er konsekvenserne ved at få delt en sexvideo uden man har givet lov til det? Det fortæller Sofie om i DKRs telt på Ungdommens Folkemøde. Vi inviterer også til en debat om grænser, sex og samtykke, dilemmaspil om kriminalitet og en quiz, hvor de unge kan blive klogere på tyveri, bander og it-kriminalitet.

De tre dage er en oplagt mulighed for at møde de unge og høre deres perspektiv på forskellige emner inden for kriminalitet og forebyggelse.

Det sker i DKR's telt 

Torsdag den 6. september

Louise

9.30-10.30 – Louises historie om kærestevold
Fysisk og psykisk vold var dagligdagen for Louise, da hun levede i et voldeligt forhold. Louise fortæller ærligt om volden, sine tanker og følelser. Hør hendes historie og stil spørgsmål til hende bagefter.

12.00-13.00 – Quiz med dine venner om kriminalitet
Begår unge mere eller mindre kriminalitet end tidligere? Hvordan forebygger man bedst gadevold? Og hvornår kan unge blive straffet? Kom forbi DKRs telt og bliv klogere på tyveri, bander og it-kriminalitet.

13.30-14.30 – Dilemmaspil – hvad vil dine venner - og du selv - gøre? 
Hvad gør du, hvis du overværer et slagsmål? Hvad gør din ven, hvis han får et nøgenbillede tilsendt? Hvad gør du hvis din bedste ven begynder at pjække? Deltag i vores dilemmaspil og lær dig selv og dine venner bedre at kende ud fra jeres svar på dilemmaerne.

Fredag den 7. september

9.00-9.45 - Quiz med dine venner om kriminalitet

10.00-11.00 - Når man ignorerer et nej
Sex er dejligt og rart – for det meste. Men det kræver, at begge vil det samme. Lior Foighel er en 27-årig skuespiller og blogger, som erkender at have overtrådt en piges grænser og at have ignoreret, når hun har sagt nej. I dag er han ked af det og står nu frem og siger undskyld. Kom med til en snak om grænser, sex og samtykke. Hvad er det, der gør det så svært? Hvordan sikrer man, at den anden vil? Og hvordan gør man det - uden at det bliver akavet?

11.30-12.30 – Dilemmaspil – hvad vil dine venner - og du selv - gøre? 

Lior

13.00-14.00 – Sofies historie om digitale sexkrænkelser
Sofie Slangerup blev i sommeren 2016 udsat for digitale krænkelser, da en ven optog og delte en sexvideo af hende – begge dele uden samtykke. Sofie valgte at alliere sig med en advokat og derved føre en civil retssag mod sin krænker.

Sofie

I foredraget fortæller Sofie om hvilke konsekvenser krænkelsen har haft for hende både fysisk og psykisk. Hun kommer også ind på, hvad andre kan gøre, hvis de bliver eller er blevet udsat for digitale sexkrænkelser.

Lørdag den 8. september

11.30-12.30 – Quiz med dine venner om kriminalitet

13.00-14.00 – Gadevold i Danmark
Ville du blande dig, hvis du så et voldeligt overfald på gaden? Hvad gør de fleste? Og hvad skal man egentlig gøre for ikke selv at få et par på hovedet? Ved at gennemgå hundredvis af politirapporter og videoovervågninger har forskere fra Københavns Universitet undersøgt volden i Danmarks gader. Her har de fundet frem til, hvordan tilfældige gadekonflikter opstår, og hvad der får dem til at eskalere voldeligt. Kom og hør de overraskende resultater.

14.30-15.30 – Dilemmaspil – hvad vil dine venner - og du selv - gøre? 

Vi ses i Valbyparken.

Anne-Sofie Thiel
Anne-Sofie Thiel
Pressemedarbejder