Undgå at begå et overgreb

Har du begået et seksuelt overgreb, eller er du bange for at kunne finde på det, er der forskellige muligheder for at få hjælp.

Først og fremmest kan det være en stor hjælp at tale med nogen og få sat ord og følelser på det, du har gjort eller har tænkt på at gøre. Det kan enten være en god ven eller veninde, din egen læge eller nogle af de rådgivningstilbud, der findes. De professionelle på rådgivningscentre har tavshedspligt og er vant til at tale om emnet.

Undgå situationer, hvor du er i tvivl om den anden har lyst til sex

  • Brug aldrig tvang eller trusler for at få sex
  • Man kan opleve den samme situation forskelligt. Vær opmærksom på, hvad den anden har lyst til eller ikke har lyst til
  • Hvis du er i tvivl om den anden har lyst til sex, så spørg direkte og få talt om det. Hvis du stadig er usikker, så forstå det som et nej
  • Respekter et nej, også selv om det er fra din egen kæreste eller ægtefælle
  • Undgå situationer, hvor I begge eller en af jer er meget fulde og kan have svært ved at vurdere situationen, fornemme grænser eller sige fra.

Her kan du få hjælp

Rigshospitalets sexologiske klinik er der mulighed for anonym hjælp og rådgivning om, hvilke behandlingsmuligheder der findes. Du kan kontakte klinikken på tlf. 38 64 71 71 onsdage kl. 10-11.

Hos Dialog mod Vold kan du få hjælp til at lære at løse problemer og konflikter uden vold. Centeret tilbyder anonym behandling til både mænd og kvinder, og behandlingen er gratis. Ring på 35 30 17 17, mandag – torsdag: 9.00 – 15.00, fredag: 9.00 – 13.00.                   

Rådgivning til unge

sexlinien for unge kan du snakke anonymt med en rådgiver. Sexliniens telefon og chat har åbent alle hverdage fra 15 - 19 på tlf. 70 20 22 66.

Hvis du er under 18 år eller er bekymret for en under 18, kan du henvende dig til din egen læge eller få hjælp via de sociale myndigheder i kommunen. De sociale myndigheder kan henvise til en psykolog eller anden behandling.

Seksuelle fantasier om børn

Brydcirklen henvender sig til unge og voksne, der har seksuelle tanker om børn. Rådgivningen modtager også henvendelser fra pårørende. Telefonrådgivningen har åbent tirsdage kl. 16 – 18 og torsdage kl. 10 – 12 på telefon 65 909 909. Du kan ringe anonymt. Telefonrådgivningen er del af Sexologisk Klinik under Region Hovedstadens Psykiatri.