Undgå at begå et overgreb

Har du begået et seksuelt overgreb, eller er du bange for at kunne finde på det, er der forskellige muligheder for at få hjælp.

Først og fremmest kan det være en stor hjælp at tale med nogen om problemet og få sat ord og følelser på det, du har gjort eller har tænkt på at gøre. Det kan enten være en god ven eller veninde, din egen læge eller nogle af de rådgivningscentre, der findes. De professionelle på rådgivningscentre har tavshedspligt og er vant til at tale om emnet.

Undgå situationer, hvor du er i tvivl om den anden har lyst til sex

  • Brug aldrig tvang eller trusler for at få sex
  • Man kan opleve den samme situation forskelligt. Vær opmærksom på, hvad den anden har lyst til eller ikke har lyst til
  • Hvis du er i tvivl om den anden har lyst til sex, så spørg direkte og få talt om det. Hvis du stadig er usikker, så forstå det som et nej
  • Respekter et nej, også selv om det er fra din egen kæreste eller ægtefælle
  • Undgå situationer, hvor I begge eller en af jer er meget fulde og kan have svært ved at vurdere situationen, fornemme grænser eller sige fra.

Her kan du få hjælp

På Rigshospitalets sexologiske klinik er der mulighed for anonym hjælp og rådgivning om, hvilke behandlingsmuligheder der findes. Du kan kontakte klinikken på tlf. 38 64 71 50.

Dialog mod vold findes i København, Odense og Århus. Centeret tilbyder gratis og anonym behandling efter henvisning fra læge, politi, sociale myndigheder eller kvindekrisecentre. Behandlingen er primært for personer, der er i parforhold, og inddrager begge parter i forløbet.

Respekter andres grænser, også når de er uklare eller svære at forstå.

DKR                        

Rådgivning til unge

Voldsom kærlighed henvender sig til unge mellem 15 og 24 år. Her kan du henvende dig anonymt, hvis du begår psykisk eller fysisk vold mod din kæreste eller er i tvivl om det. Samtalelinjen kan kontaktes på tlf. 30 88 88 66. Voldsom kærlighed har også en anonym chat, hvor du kan stille spørgsmål og få gode råd. Chatten er åben tirsdag og torsdag kl. 15 - 21.

På sexlinien for unge kan du snakke anonymt med en rådgiver. Sexlinien har åbent alle hverdage fra 15 - 17 på tlf. 70 20 22 66.

Hvis du er under 18 år eller er bekymret for en under 18, kan du henvende dig til din egen læge eller få hjælp via de sociale myndigheder i kommunen. De sociale myndigheder kan henvise til en psykolog eller anden behandling.

Seksuelle fantasier om børn

Brydcirklen henvender sig til unge og voksne, der har seksuelle tanker om børn. Rådgivningen modtager også henvendelser fra pårørende. Telefonrådgivningen har åbent tirsdage kl. 16 – 18 og torsdage kl. 10 – 12 på telefon 65 909 909. Du kan ringe anonymt. Telefonrådgivningen er del af Sexologisk Klinik under Region Hovedstadens Psykiatri.